Sleepnet 2022-09

01 augustus 2022


 1. Even aandacht voor het volgende
 2. Clubkampioenschappen (19/09-01/10)
 3. Vaker inzet van leden gevraagd
 4. Agenda 2022 - najaar
 5. Led verlichting
 6. Terugblik jeugdkamp
 7. Tennislessen 
 8. Najaarscompetitie 2022; start 18 september
 9. Schildering tennismuur een succes!
 10. Mogen we aan jullie voorstellen...onze nieuwe barcommissaris
 11. Vrienden van TC Voordaan

1. Even aandacht voor het volgende...

De afgelopen periode hebben meerdere leden melding gemaakt dat ondanks het netjes digitaal afhangen via de app, de betreffende baan bij aankomst toch bezet bleek. Hierdoor ontstaan vervelende discussies en kost het ook speeltijd door het vegen van de baan. Daarom nog even aandacht voor dit onderwerp.

Digitaal reserveren via app verplicht

De regel voor het gebruik maken van onze banen is als volgt: Een baan op onze tennisclub is alleen bespeelbaar door leden als deze gereserveerd is via onze reserveringsapp. Het tennissen op onze banen zonder digitale reservering is niet meer toegestaan sinds de introductie van ons digitale reservingsapp.

2. Clubkampioenschappen (19/09-01/10)

Het is weer zover de clubkampioenschappen komen eraan!

Dit jaar doen we het iets anders dan vorig jaar. We spelen dit jaar alleen dubbels. Je kunt je dus inschrijven voor heren-, dames- en/of mixdubbels en maximaal twee onderdelen per persoon. Elk onderdeel heeft twee categorieën; recreatief voor de beginnende tennisser en competitief voor de wat meer gevorderde spelers.

Vorig jaar merkte we dat het toernooi best wat druk gaf op de agenda en lijf van deelnemers. Daarom hebben we besloten de wedstrijden over twee weken te verspreiden (19sept - 01okt). Op de vrijdagavond wordt er niet gespeeld in verband met de vrijdagavondcompetitie. De indeling van het wedstrijdschema hangt natuurlijk af van het aantal inschrijvingen, maar het streven is dat iedereen minimaal 3 wedstrijden speelt. 

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf maandag 12 september (houd je mail in de gaten) en net als vorig jaar via toernooi.nl. In het systeem kun je ook een beperkt aantal verhinderingen opgeven met uitzondering van de finaledag zaterdag 1 oktober. Jouw opgegeven verhinderingen zijn leidend bij de indeling. En op de finale dag verwachtte we natuurlijk dat je gezellig komt kijken of een grandioze finale laat zien ;-) Aansluitend aan de finale houden we een gezellig feest ter afsluiting van het onderlinge toernooi. Dus zet 1 oktober alvast in de agenda!We sluiten het toernooi af met een knallend feest! Voor de organisatie en invulling van dit feest zoeken we vrijwilligers.

Deelname kost EUR 5,- p.p. per onderdeel. Hiervan kopen we prijzen en (bitter)ballen. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Jurrie via whatsapp --> 0610011444.

Wij hebben er weer enorm veel zin in en hopen iedereen te zien tijdens de clubkampioenschappen!

3. Vaker inzet van leden gevraagd

Het hele jaar door zijn we als Bestuur druk met het reilen en zeilen van onze club. Iets wat we als bestuursleden graag doen, maar wat ook veel tijd vergt. Dit willen we natuurlijk niet ten koste laten gaan van leuke events die we gedurende het tennisseizoen willen organiseren voor onze leden. Daarom gaan we vaker een beroep doen op onze leden om mee te helpen events te organiseren. 

Vorig jaar hebben we, zoals iedereen weet, hier al een start ingezet met de organisatie van de clubkampioenschappen. Jurrie & Yvette hebben dit toen met veel succes georganiseerd. Dit is door de leden zo goed ontvangen dat Jurrie dit komende de maand weer organiseert. We zijn hier heel blij mee.

Voor 2 events zoeken wij leden die dit willen organiseren:  

1.Feestelijke afsluiting clubkampioenschappen - zaterdag 01 okt

We zoeken hiervoor 2-4 leden die de feestelijke afsluiting van de clubkampioenschappen en daarmee ook het 'officiële' seizoen op zich willen nemen. De invulling van dit feest is geheel aan de organisatoren. Dus begint bij dit lezen de radartjes al te lopen en ideeën te ontstaan? Schroom niet en geef je op! Laat het ons uiterlijk aanstaande donderdag 15 september weten via [email protected] of schiet een van de bestuursleden aan.

2.Pannenkoekentoernooi - zondag 16 oktober

Voor dit toernooi zijn we op zoek naar ouders die de organisatie op zich willen nemen. Organisatie houdt o.a. in het feestelijk versieren van het terras, indeling maken voor de wedstrijdjes (format aanwezig), ontvangst van de kinderen en het in goede banen leiden van de middag zelf en natuurlijk zorgen dat er pannenkoeken gebakken worden! De communicatie rond de inschrijving hoeft niet gedaan te worden, dit verloopt via de mail.  Het jij zin om dit leuke toernooi voor onze jongste jeugd te organiseren, laat het ons uiterlijk 30 september weten via [email protected]

4. Agenda 2022 - najaar

16 oktober                            Pannenkoekentoernooi jeugd; aanvang 15 uur

01 oktober.                           Feestelijke afsluiting clubkampioenschappen

19/09-01/10                           Clubkampioenschappen (dubbels)

25 september                       Sponsoren toernooi; aanvang 16uur

12 september                       Aanvang Najaarscompetitie

5. LED verlichting  

Robert Smits is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het project LED verlichting. Tijdens de ALV van dit jaar kreeg het bestuur groen licht. In de zomervakantie is de oude verlichting vervangen door LED verlichting. Door het gebruik van LED verlichting op de banen, verbruiken we ruim 30% minder energie maar hebben we wel meer verlicht op de banen. Met name op de banen 3 + 4 is dit verschil goed te merken.

Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat de verlichting direct op volle lichtsterkte brand zodra je ze aan doet. Bij de oude verlichting duurde dat altijd enkele minuten.

Kortom we zijn erg blij met de nieuwe verlichting op de banen en nog een leuk weetje de 'theoretische' levensduur van deze LED verlichting is bij ons gebruik tussen de 100-200 jaar. Dus we kunnen weer een tijdje door!

6. Terugblik tenniskamp  

In de eerste week van de zomervakantie hebben we weer ons jaarlijkse tenniskamp voor de jeugd georganiseerd. De interesse was groot, 34 kinderen deden mee. In het kamp werd onderscheid gemaakt naar beginnende en gevorderde spelers zodat ieder kind op zijn/haar eigen niveau training kreeg. Naast tennis waren er natuurlijk ook andere leuke buitenactiviteiten zoals vlaggenjacht, levend stratego, hutten bouwen en natuurlijk als afsluiter een bezoek aan Oud Valkeveen. Het weer was prachtig, de kinderen enthousiast, het was een heerlijke sportieve week.

7. Tennislessen          

Het lesseizoen is bijna ten einde. Rik gaat door tot de laatste week van september. Volgend seizoen is het laatste seizoen dat Rik les geeft op onze club. Rik heeft besloten om met pensioen te gaan en zijn werkzaamheden na volgend jaar te stoppen. Het bestuur is inmiddels op zoek naar een nieuwe trainer voor onze club.

8. Najaarscompetitie 2022; start 16 september

De najaarscompetitie start op vrijdag 16 september en gaat door t/m zondag 30 oktober. Ons gemengd dubbelteam trapt uitspelend af! Zondag 18 september vertegenwoordigen maar liefst 2 thuisspelende jeugdteams onze club! Dit vinden we als club natuurlijk fantastisch!

Op de vrijdagavond spelen er vier competitieteams. Wanneer twee teams thuis spelen, zijn alle banen die avond gereserveerd voor de competitie en is vrijspelen helaas niet mogelijk. Supporten natuurlijk wel! Graag zelfs...

Op de volgende data spelen er twee teams tegelijk thuis: 18/09 (ochtend), 23/09, 30/09, 7/10, 9/10 (ochtend), 14/10 en 21/10.

Hup Voordaan!

9. Schildering tennismuur een succes!

In onze vorige sleepnet hebben we een oproep gedaan aan onze jongste jeugd om mooie tekeningen te maken voor de muurschildering van ons tennismuurtje ter inspiratie voor Totie Cronie. Enkele kinderen hebben daar gehoor aan gegeven. Maar velen gaven aan dat ze de jungletekening van Totie zelf heel mooi vonden. Dat is de start geweest voor Totie om een jungle-ontwerp te maken voor de muur. Daarin heeft ze óók inspiratie van ingezonde tekeningen verwerkt. Het muurtje is inmiddels omgedoopt tot 'Jungle Court'. Het resultaat is schitterend! Nogmaals dank Totie voor je enorme inzet om van ons tennismuurtje een waar spektakel te maken.

Onze tennismuur is nu ook te bewonderen op de KNLTB site ! Samen met andere inzendingen uit het land.

10. Mogen we aan jullie voorstellen... onze nieuwe barcommissaris

Medio dit jaar is Frank Smit afgetreden als Barcommissaris. Frank heeft als barcommissaris het digitaal betalen geïntroduceerd en het drank assortiment aangevuld met speciaal biertjes... Frank was als bestuurslid ook altijd te porren voor een portie creativiteit als het de invulling van thema events betrof zoals Midzomernachttoernooi. Afgelopen Midzomernachttoernooi hebben we al even stilgestaan bij het aftreden van Frank als barcommissaris. Maar ook via deze weg willen we Frank bedanken voor zijn inzet van de afgelopen jaren.

Barbara Kuipers heeft de functie van barcommissaris van Frank overgenomen en is sinds juni actief in deze rol. Haar vuurdoop was het Midzomernachttoernooi en haar eerste toevoeging aan ons assortiment is de Aperol Spritz. Wellicht dat je die al in onze koelkast hebt zien staan. Barbara heeft jaren in de feestcommissie gezeten van de Nijepoort en heeft daarmee de nodige ervaring opgedaan in het organiseren van feestelijke events. We heten Barbara van harte welkom in ons bestuur als barcommissaris!

 

11. Vrienden van TC Voordaan

Vrienden van TC Voordaan zijn ondernemers die onze club een warm hart toedragen en ons jaarlijks sponsoren voor een bedrag van EUR 100,-. Dit sponsorgeld gebruiken we voor onderhoud en de aankleding van ons park en clubhuis.

Dit seizoen vernieuwen we alle doeken langs de banen. Een aantal doeken hangen inmiddels. Komende weken worden ook alle andere doeken vervangen. Langs de banen 3 +4 zijn nog enkele plekken vrij, mooi in het zicht van het bestemmingsverkeer hockeyclub!

We zijn heel blij dat we ook dit jaar SNS Bank, VFM, BuySmart, Tandartspraktijk Jordanlaan, Lauxtermann Advocaten, Proceskracht, Admiprof en De Reigerbouw tot onze vrienden van de club mogen rekenen. Daarnaast verwelkomen we twee nieuwe vrienden Cadform en De Aanhuurmakelaar! Welkom als sponsor van onze tennisclub!

Naast deze 9 enthousiaste ondernemers zijn we natuurlijk op zoek naar nog meer vrienden van TC Voordaan. Voor EUR 100,- per jaar help je onze tennisclub enorm! Wil je ook een vriend worden van TC Voordaan, we verwelkomen je graag! Klik hier voor meer informatie en het sponsorformulier.

 

                       

Sleep

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

/

Adres

Lindenlaan 64
3737 RD Groenekan