Tenniskids Competitie

Kinderen kunnen zich weer inschrijven voor de voorjaarscomptitie! Doe dit voor 1 januari bij Justine Gonggrijp via [email protected]. Vorm een competitieteam en vermeld de namen + leeftijden van de deelnemende kinderen. 
 
De KNLTB kent twee soorten competitie voor onze jeugdige spelers; de Tenniskids competitie en de Junioren competitie. De eerste competitie is voor kinderen t/m 12 jaar. Lees meer over de KNLTB jeugdcompetitie.
 
Heeft je kind plezier in tennis en is hij/zij toe aan het spelen van wedstrijdjes dan je kind zich samen met vriendjes en/of vriendinnen inschrijven voor de Tenniskids Competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. Op deze pagina lichten we deze competitie iets toe. Het hele verhaal kun je teruglezen op de KNLTB site. Ook voor de junioren is er een competitievorm ontwikkeld. Lees hier alles over op de KNLTB site
 
Kidscompetitie Rode, Oranje en Groene competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Voor de Tenniskids competitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast er leeftijdsdispensatie worden aangevraagd voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.

Rode competitie (t/m 8 jaar)

 • Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
 • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

 • Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB (inloggen) vind je de wedstrijdresultaten. 

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB (inloggen). Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Spelregels + speeldata

Tenniskids competitie

Hoe werkt de puntentelling in Tenniskids competitie? Check de spelregels! en lees alles over de KNLTB kidscompetitie  + speeldata

Junioren competitie

Lees alles over de KNLTB junioren competitie. Check de spelregels + speeldata 

AANMELDEN KNLTB Voorjaarscompetitie 2024

Wilt je kind meedoen aan de voorjaarscompetitie, meld hem/haar dan voor 1 januari 2024 aan bij Justine Gonggrijp (verenigingscompetitieledier) via [email protected].
Vorm een competitieteam en geef de namen + leeftijden van de kinderen op. Is je kind nieuw en wilt hij/zij graag competitie spelen. Geef dit dan aan bij de inschrijving. Dan kijken wij of we iets kunnen regelen. We kunnen helaas niet toezeggen dat het lukt.
 
Ook voor vragen over de competitie kun je terecht bij Justine Gonggrijp via [email protected]
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

/

Adres

Lindenlaan 64
3737 RD Groenekan