Sleepnet 2020-08

01 augustus 2020


  1. Reserveringsapp een groot succes!
  2. Nieuwe datum Algemene Ledenvergadering 
  3. Najaarscompetitie start vrijdag 11 september
  4. Tenniskamp jeugd vanouds gezellig
  5. Vernieuwd Clubhuis
  6. Onderhoud van het tennispark
  7. Eikenprocessierups te slim af…. 
  8. Vrienden van TC Voordaan

Reserveringsapp een groot succes!

Als gevolg van COVID-19 zijn we dit voorjaar gestart met de reserveringsapp van de KNLTB. Als snel werd duidelijk dat deze app heel goed werkt voor onze club. De banen zijn goed bezet en we krijgen positieve geluiden terug van de leden. We hebben daarom besloten om deze app definitief in te zetten voor de reservering van onze banen.

 Nieuwe datum Algemene Ledenvergadering 

Door de COVID-19 maatregelen is onze algemene ledenvergadering, die in maart gepland stond, niet doorgegaan. De doorgaans drukbezochte vergadering hebben we helaas moeten uitstellen naar een latere datum in het seizoen.

Aanstaande woensdag 23 september staat de ALV gepland. Aanvang 20.00 uur en als de maatregelen het toelaten wordt deze afgesloten met een kleine borrel.

 Najaarscompetitie binnenkort weer van start

De voorjaarscompetitie is helaas niet doorgegaan door de maatregelen voor COVID-19 en verschoven naar het najaar. Op vrijdag 11 september start voor TC Voordaan de najaarscompetitie. Dit jaar vertegenwoordigen vier teams onze club; 2 herenteams, 1 damesteam en 1 gemengd team. Het damesteam is gepromoveerd, we zijn benieuwd of zij de overwinningen van afgelopen jaren kunnen voortzetten. Drie teams spelen op de vrijdagavond en 1 team speelt als vanouds op de zaterdag vanaf 10.00 uur.

Op 18 september en 2,9 en 23 oktober spelen twee competitieteams thuis vanaf 19.00 uur. Op deze 4 ontvangstavonden zijn alle banen gereserveerd voor de competitie.

Komen jullie de teams, uiteraard met inachtneming van de corona-regels, aanmoedigen??

 Tenniskamp jeugd vanouds gezellig

Inmiddels uitgegroeid tot een sportieve traditie, ons tenniskamp. In de eerste week van de zomervakantie organiseren we een tenniskamp voor jeugd t/m 12 jaar. Dit jaar was het even spannend of het kamp doorging in verband met de COVID-19 maatregelen maar begin juni kregen we groen licht. Boven alle verwachtingen kregen we dit jaar een recordaantal deelnemers van 34 kinderen.

Vier dagen gingen de kinderen sportief aan de slag. De ochtend stond in het teken van tennis. Alle vier de banen werden gebruikt. De kinderen gingen onder begeleiding van Rik van Savooyen (Tennisschool Baarn) en vier ondersteuners, aan de slag met leuke oefeningen om hun bal- en slagvaardigheid te verbeteren. Na een uitgebreide lunch ging de hele groep het naastgelegen bos Voordaan in om allemaal leuke activiteiten te ondernemen waaronder levend stratego, vlaggenroof en natuurlijk hutten bouwen! En aan het einde van de week werd het kamp feestelijk afgesloten met een gezellige middag Oud Valkenveen. Kortom een sportieve en succesvolle week!

Volgend jaar gaan we het kamp iets anders opzetten. Nu steeds meer jeugdleden jaarlijks tennislessen volgt, merkten we dit niveuaverschil duidelijk terug tijdens het kamp waar ook kinderen aan deelnemen met weinig tot geen ervaring. De dagindeling blijft hetzelfde maar we gaan meer onderscheid maken in leeftijd én tenniservaring. Zodat iedere deelnemer kan groeien op zijn of haar eigen niveau. Een leuke uitdaging voor volgend jaar waar we nu al naar uitkijken!

 Vernieuwd clubhuis 

Vorig tennisseizoen heeft grotendeels in het teken gestaan van het vernieuwen van het clubhuis. De plannen waren groots, waardoor de oplevering wat langer op zich liet wachten. Veel leden hebben vol enthousiasme geholpen bij het opknappen van het clubhuis! Avond aan avond is er getimmerd, geschuurd, geverfd en behangen, maar vooral ook veel gelachen. Een paar leden willen we nog extra in het zonnetje zetten; Debbie van der Kooij en Boudewijn van Garling die samen met Robbert en Machteld vanaf het begin betrokken waren bij het ontwerp en de uitwerking van de inrichting. Boudewijn bedankt voor het ontwerp van de bar en al het timmerwerk wat je gedaan hebt. En Debbie voor je creativiteit bij de inrichting van het clubhuis, de behangklus en je geduld, vele uurtjes hebben gezeten in het vinden van de juiste kleuren, materiaal, verf, behang etc. Henk Minderhoud bedankt voor het begeleiden en leggen van de vloer, timmeren van de behangmuur, het in elkaar zetten van de terrastafels en de verlichting boven de bar. De sfeerverlichting maakt het helemaal af en als laatste Barbara Hendriksen bedankt voor afmeten en naaien van alle kussens voor de banken, een intensieve klus die je gewoon ‘even’ oppakte. Ze zitten geweldig en maken het zitgedeelte zoveel gezelliger!

Het resultaat mag er zijn. Ons clubhuis is een gezellige plek geworden waar leden elkaar ontmoeten na een lekker potje tennis! Nu blijft er nog een ‘kleine’ wens over, een wens die ook door meerdere leden is geuit. Het opknappen van de kleedkamers maar vooral ook het terras, zodat binnen en buiten één geheel wordt. Met de huidige COVID-19 maatregelen in ons achterhoofd, is dit niet het moment om daar nu met meerdere leden mee te starten, we gaan dit geleidelijk aan oppakken… wellicht pas volgend seizoen. We houden jullie op de hoogte.

Omdat de officiële opening van het nieuwe clubhuis steeds verzet moest worden, door ontwikkelingen buiten onze invloed om (eikenprocessierups, COVID-19), hebben we Debbie, Boudewijn, Henk en Barbara nog niet in het zonnetje kunnen zetten. Nu de maatregelen als gevolg van COVID-19 nog wel even voortduren hebben we besloten om Debbie, Boudewijn, Henk en Barbara te bedanken buiten een officiële opening om. Robbert en Machteld gaan namens het bestuur, op gepaste afstand, persoonlijk bij hen langs met een bedankje.

Onderhoud van het tennispark

Sinds 2018 wordt het baanonderhoud structureel aangepakt door een groep leden onder leiding van Robert Smits. Robert Smits, Nico Buur, Peter Rottier en Joop Plantenga zijn wekelijks op en rond onze banen te vinden om onze club er zo mooi bij te laten liggen zoals zij dat nu doet. Het zal niemand ontgaan zijn dat dit structurele onderhoud, met de bosrijke ligging van onze club, zeer belangrijk is.

Waarschijnlijk weten niet alle leden dit… maar jaarlijks aan het begin van het seizoen, voordat de netten weer opgehangen worden, worden alle gravelbanen flink onder handen genomen. De banen worden gekeurd, de toplaag wordt vervangen door nieuw gravel zodat de baan er het hele seizoen goed bijliggen en het speelcomfort behouden blijft.  Dit is een intensieve klus die een aantal dagen in beslag nemen. Want na het vervangen van de toplaag moeten de banen ook een goed aantal keren gewalst worden zodat er een stevige bespeelbare toplaag ontstaat. Dit jaar heeft Remco Krul het onderhoudsteam geholpen bij deze klus. Het bestuur en het onderhoudsteam zijn hem daar heel dankbaar voor!

 Eikenprocessierups te slim af…

Nadat we de ‘GO’ kregen om ons tennispark weer voorzichtig te openen voor onze leden, diende de eerste eikenprocessierupsnesten zich aan bij de hoofdingang van onze club…

Met de tijdelijke sluiting van ons park vorig jaar, als gevolg van de eikenprocessierups, had het onderhoudsteam al voorzorgsmaatregelen genomen door meerdere vogelhuisjes in bomen rond ons park te plaatsen om zo een natuurlijke vijand te creëren voor de rupsen. Echter het weerhield de rupsen niet om zich te nestelen in de bomen rondom ons park. Robbert Wildeboer is zeer voortvarend te werk gegaan, nadat de gemeente liet weten dat onze club pas na vier weken aan de beurt was. Met Ed Copijn is direct contact opgenomen en hij heeft voor de Hockeyclub, ons park en enkele omwonende de nesten verwijderd. Schrik niet …. in totaal zijn er 57 nesten om ons park verwijderd. Dit heeft ons heel veel eikenprocessierupsleed gescheeld, waardoor we nu met z’n allen dagelijks kunnen genieten van onze banen.

Vrienden van TC Voordaan

Vrienden van TC Voordaan zijn ondernemers die onze club een warm hart toedragen en ons jaarlijks sponsoren voor een bedrag van EUR 100,-. Dit sponsorgeld gebruiken we voor onderhoud en de aankleding van ons park en clubhuis.

We zijn heel blij dat we ook dit jaar VFM, BuySmart, Tandartspraktijk Jordanlaan, Lauxtermann Advocaten en Proceskracht tot onze vrienden van de club mogen rekenen.

Daarnaast verwelkomen we twee nieuwe vrienden Artilience en admiprofs!

Naast deze 7 enthousiaste ondernemers zijn we natuurlijk op zoek naar nog meer vrienden van TC Voordaan. De sponsoring stelt ons in staat om onze tennisclub goed te onderhouden. Wil je ook een vriend worden van TC Voordaan voor EUR 100,- per jaar, we verwelkomen je graag! Klik hier voor meer informatie en het sponsorformulier.

 

 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

/

Adres

Lindenlaan 64
3737 RD Groenekan