Sleepnet 2018-11

01 november 2018

Het officiële tennisseizoen komt langzamerhand ten einde, dit betekent ook het laatste sleepnet van dit seizoen. Met de volgende onderwerpen:

 1. Mededelingen
 2. KNLTB Najaarscompetitie 2018
 3. Inschrijven KNLTB Voorjaarscompetitie 2019
 4. Terugblik najaarsevents:
 5. Sponsorentoernooi
 6. Herfsttoernooi
 7. Mistery Match
 8. Onderhoud tennispark
 9. Tennissen op de banen 3 + 4 een succes!
 10. Vrienden van TC Voordaan

Mededelingen

 • Het officiële tennisseizoen komt nu langzaam ten einde. Vooruitlopend op de vorst, zijn de netten op de banen 3 + 4 alvast verwijderd. Zolang het weer meezit en er nog geen vorst is, kan er gewoon getennist worden op de banen 1 + 2. In maart vindt het jaarlijkse onderhoud door de aannemer plaats.
 • Save the date! Zaterdag 12 januari (vanaf 16uur) organiseren we weer een Apres Ski borrel op de club! Zet h’m alvast in je agenda en kom gezellig langs
 • Binnenkort ontvangen alle leden een verzoek voor het invullen van onze club enquête. In deze enquête worden over alle aspecten van onze club vragen gesteld. Met deze antwoorden willen we inzicht krijgen hoe tevreden onze leden zijn over de dagelijkse gang van zaken op de club en waar we kunnen verbeteren.
 • AVG zoals veel andere verenigingen is ook TC Voordaan druk bezig geweest met het implementeren van de AVG. Aan de hand van adviezen van de KNLTB hebben we o.a. een inventarisatie gemaakt van de persoonsgegevens die de vereniging verzamelt, voor welke doelen deze gegevens gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden. Ga voor onze AVG-verklaring en Privacyverklaring naar onze website.

 

 KNLTB Najaarscompetitie 2018

De Najaarscompetitie is inmiddels ten einde met een heel mooi eindresultaat:

 • Vrijdagavond team gemengd (35+) derde klas is kampioen geworden! Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat; op één wedstrijd na alles gewonnen én een artikel in de Vierklank!
 • Het vrijdagvond team herendubbel (35+) is vierde geworden.

Inschrijven KNLTB-voorjaarscompetitie 2019

Teams kunnen zich tot 1 januari inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2019.

Heb je zin om ook competitie te gaan spelen, maar kwam het nooit tot het vormen van een competitieteam? Laat dit weten aan Justine, wellicht kan zij een match maken indien er meerdere geïnteresseerden zijn.

Ook als je nog niet zo lang tennist en/of wat minder tijd hebt, is er de mogelijkheid om competitie te spelen! Namelijk de 8&9 competitie! Een variant om te overwegen en wel om de volgende redenen:

 • Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;
 • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD) want 8&9 Tennis is Dubbel Zo Leuk!
 • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;
 • Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set;
 • De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april-mei en de Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september-oktober. Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag, er zijn dus meerdere mogelijkheden. Een van deze twee dagen moet vast lukken!

Doe je ook mee? Check even het voorjaarscompetitieaanbod 2019 en geef jezelf of je team op bij Justine Gonggrijp via [email protected]. Vermeld hierbij de volledige namen van de teamleden, bondnummers, speelsterktes, naam van de teamcaptain èn welke competitievorm je wilt spelen als team. Meer info. check onze site.

 

Terugblik Najaarevents:

Sponsorentoernooi

Zaterdag 29 september vond het sponsorentoernooi plaats voor de Vrienden van TC Voordaan. Sponsoren mogen bij dit toernooi een introducee uitnodigen en spelen vervolgens mixed dubbels tegen andere sponsoren en leden van het bestuur. We kijken terug op een gezellige middag! Vrienden van TC Voordaan dank voor jullie steun aan de club!

Herfsttoernooi

Zondag 14 oktober is het seizoen officieus afgesloten met het herfsttoernooi. De opkomst was mooi! Zowel volwassenen als kinderen deden mee aan het toernooi. Voor de kinderen waren verschillende tennisonderdelen georganiseerd en de volwassenen speelden als vanouds mixed dubbels met een gezellige borrel ter afsluiting. Winnaars van de dag waren: Bart Jan van Hienen en Desirée Majoor van harte gefeliciteerd!

Mistery Match

Afgelopen seizoen hebben we van meerdere leden het verzoek gekregen om de toss avond te herintroduceren. Dit najaar hebben we hier gehoor aan gegeven in de vorm van ‘Mistery Matches’. Leuk voor bestaande leden om eens tegen andere leden te spelen die je normaal niet tegenkomt en voor nieuwe leden natuurlijk om leden te leren kennen. Toss avond blijkt door de jaren heen een moeilijk te organiseren event; de behoefte bestaat, de data zijn vrijblijvend en daardoor de opkomst vaak ook. En helaas bleek ook deze poging van een toss avond geen succes. We hebben dit najaar drie ‘Mistery Matches’ georganiseerd waarbij we 1 inschrijving hadden. Maar het bestuur geeft niet op, we doen dit voorjaar nog één poging om de toss avond een nieuw leven in te blazen. We houden jullie op de hoogte.

Onderhoud tennispark  

Sinds begin dit seizoen verzorgen Robert Smits, Nico Buur, Peter Rottier en Joop Plantenga het baanonderhoud van onze club. We zijn hier enorm blij mee en het resultaat mag er zijn het park ligt er sinds jaren weer mooi en onderhouden bij!

Komend voorjaar voor aanvang van het nieuwe tennisseizoen gaan we een dag of avond organiseren waarop we de baan ‘seizoensklaar’ gaan maken. Dit voorjaar pakken we dat wat groter aan dan voorheen. De banen en het park eromheen wordt dan aangepakt én het clubhuis krijgt een grote schoonmaak en waar nodig ook een opknapbeurt. Voor deze kickstart van het nieuwe seizoen hebben we de hulp van leden nodig. De datum moet nog geprikt worden, maar bij deze alvast een oproep om hieraan mee te helpen!

Tennissen op baan 3 + 4 een succes!

We willen alle leden bedanken dat jullie gehoor hebben gegeven aan onze nieuwe regel om eerst op de banen 3 + 4 te gaan spelen als alle banen vrij zijn en om de banen bij voorkeur cirkelvormig te slepen en de sleepnetten op te hangen. Deze regels kwamen hier een daar wat betuttelend over, maar met een goede reden. Zoals in een eerdere nieuwsbrief aangegeven werd bij de inspectie van de banen aan het begin van dit seizoen duidelijk dat de kwaliteit van de banen 3 + 4 dusdanig achteruitgegaan was, dat een vervroegd grootonderhoud op de loer lag. Groot onderhoud op de korte termijn is niet meegenomen in onze financiële planning en zou dus een financiële strop betekenen voor de club.

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar de resultaten van de baaninspectie komend voorjaar!

Vrienden van TC Voordaan

Afgelopen jaar hebben we een oproep gedaan voor het sponsoren van onze tennisclub in de vorm van ‘vrienden van TC Voordaan’. Daar hebben 5 enthousiaste ondernemers op gereageerd! Daar zijn we heel blij mee.

Naast deze vijf enthousiaste ondernemers zijn we op zoek naar nog meer vrienden van TC Voordaan. De sponsoring stelt ons in staat om onze tennisclub goed te onderhouden. Wil je ook een vriend worden van TC Voordaan voor EUR 100,- per jaar, we verwelkomen je graag! Klik hier voor meer informatie en het sponsorformulier.

 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

/

Adres

Lindenlaan 64
3737 RD Groenekan