Sleepnet 2018-07

01 juli 2018

De zomervakantie is begonnen, mooi moment voor het tweede sleepnet van dit seizoen. Met de volgende onderwerpen:

 1. Nieuwe leden
 2. Competitie
 3. Events terugblik:
 4. Schooltennis De Nijepoort
 5. AMU Finale
 6. Midzomernachttoernooi
 7. Tenniskamp
 8. Events in de planning
 9. Tenniskamp jeugd
 10. AMU Najaar
 11. AMU Finale / Herfsttoernooi
 12. Onderhoud tennispark
 13. Tennissen op baan 3 + 4 een succes!
 14. Tennislessen
 15. Vrienden van TC Voordaan

Nieuwe Leden

We verwelkomen dit seizoen 16 nieuwe leden, waarvan 4 jeugdleden!

Niek Nühn, Bob Jan Smid, Maarten Meurkens, Marion Diepstraten, Melle Diepstraten, Boudewijn van Garling, Suzanne van der Raaij, Matthijs van Dongen, Mirjam van Dongen, Jurgen Bakker, Barbara Persoons-de Vos, Julia Minderhoud, Jacob Berger, Arthur Hedeman, Casper van Montagne en Jelte Smit van harte welkom op onze tennisclub!

KNLTB Competitie 2018;

De Voorjaarscompetitie is alweer een tijdje achter de rug. Het zaterdag herenteam is op de 4e plaats geëindigd. Beide vrijdagavond teams hadden het wat zwaarder en zijn beiden geëindigd op de 7e plaats. Voor de komende Najaarscompetitie hebben zich twee teams opgegeven; één gemengd team en één herenteam, beiden op de vrijdagavond.

Het duurt nog even maar wel alvast een oproep:

Wie wilt er komend voorjaar deelnemen aan een gemengd competitieteam (8/9 niveau)? Het team zal in onderling overleg de competitiedag bepalen. Heb je zin om competitie te gaan spelen, maar kwam het nooit tot het vormen van een competitieteam. Nu is je kans om met een aantal leden aan de voorjaarscompetitie deel te nemen! Dus geef je op en vertegenwoordig onze club in de KNLTB Voorjaarscompetitie. Aanmelden via Justine Gonggrijp; [email protected]

Events terugblik:

 • Schooltennis De Nijepoort
 • AMU Finale
 • Midzomernachttoernooi
 • Tenniskamp

Schooltennis

Op 8 juni kwamen de leerlingen van De Nijepoort op bezoek voor een tennisclinic onder leiding van Rik van Savooyen. De twee weken voorafgaand hadden de leerlingen allemaal bal- en slagvaardigheidsoefeningen gedaan tijdens de gymles ter voorbereiding van de clinic. Speciaal voor deze lessen had Caroline, onze commissaris voor trainingen en jeugd, ter ondersteuning twee grote KNLTB schooltennis tassen geregeld vol tennismateriaal. De groepen 3, 4, 5 en 6 gingen tijdens de clinic vol enthousiasme aan de slag. Kortom ook dit jaar was het een geslaagde tennisclinic! Leerlingen van De Nijepoort bedankt voor jullie enthousiaste deelname, Rik voor het geven van de tennisclinic en natuurlijk de ouders van de Nijepoort voor de ondersteuning tijdens de gymlessen én de clinic zelf!

AMU Finale

17 juni werd de finale gehouden van de AMU Voorjaar 2018. Een mooie opkomst van 16 deelnemers maakte het een geslaagde en gezellige ochtend. Zowel Jeroen Persoons als Reinbert Zwetselaar eindigde met een score van 8. Na het tellen van het totaal aantal behaalde games moest Jeroen, de winnaar van AMU Najaar 2017, de wisselbeker afstaan aan Reinbert, de winnaar van AMU Voorjaar 2018! Reinbert van harte gefeliciteerd! De aanmoedigingsprijs ging naar Mathieu Jonker.

Midzomernachttoernooi

één keer per jaar staat de club op z'n kop tijdens het midzomernachttoernooi. Met dit keer het thema 'Wimbledon Pop Up' met een vleugje matchfixing. Iedereen gekleed in Wimbledon white en natuurlijk aardbeien met slagroom en champagne! De opkomst was groot, de onderdelen divers maar o zo Britisch. Winnaars van de avond waren Bart Jan van Hienen & Suzanne van der Raaij. Zij stonden in de finale tegen Martijn Lauxtermann & Eric Schiffer met natuurlijk authentieke houten rackets zoals het heurt. Een super gezellige avond waar je gewoon bij moet zijn!

Tenniskamp

Inmiddels een traditie; afgelopen week (16/06-20/07) is het jaarlijkse tenniskamp georganiseerd op ons park. In totaal namen er 16 kinderen deel aan het kamp. De ochtend stond in de teken van tennis onder leiding van Rik van Savooyen. Samen met Micky en Marijke organiseerde Rik allemaal leuke tennisactiviteiten waar alle deelnemers, ongeacht niveau en leeftijd, gezellig aan deel konden nemen. Na de lunch werden er allemaal activiteiten georganiseerd in het bos, behalve op de vrijdagmiddag toen was het één grote speelpret in Oud Valkenveen.

Nog even een terugblik op de bovenstaande events ga voor de fotocollages naar onze nieuwspagina!

Events op stapel:

 • AMU Najaar start 2 september
 • AMU Najaar Finale 14 oktober; 16-18uur
 • Mistery Match start september, maandelijks event
 • Integratie toernooi datum binnenkort bekend
 • Sponsortoernooi september; datum binnenkort bekend

Het seizoen is halverwege en er staan nog een aantal leuke events gepland

 • AMU Najaar

De inschrijving voor de AMU Najaar 2018 is begonnen! De AMU Najaar start op zondag 2 september t/m 14 oktober. Starttijden zijn 09:30uur en 10:30uur.

 • AMU Najaar Finale

Op zondag 14 oktober sluiten we de AMU Najaar feestelijk af met een herfsttoernooi van 16:00-18:00uur

 • Mistery Match

In het najaar gaan we een start maken met Mistery Match. Hierbij kunnen leden zich opgeven om te tennissen met leden die zij wellicht nog niet kennen. Je hebt dus geen idee met wie je gaat spelen, maar een ding staat vast het wordt een gezellige avond en je ontmoet wellicht nieuwe tennismaatjes. Het event gaat maandelijks plaatsvinden, data worden binnenkort bekend gemaakt.

 • Integratietoernooi

De Gemeente de Bilt kwam bij onze club met de vraag of wij op onze baan een integratietoernooi willen organiseren voor 15 statushouders. De gedachte achter dit toernooi is om 15 statushouders op een relaxte en ongedwongen manier in contact te brengen met bewoners uit gemeente de Bilt om eenmalig met elkaar een leuke activiteit te ondernemen, in dit geval een potje tennis. We vragen alle leden van harte deel te nemen aan dit leuke event en de 15 statushouders een warm welkom te heten op onze club. De datum van dit toernooi wordt binnenkort bekendgemaakt.

 • Sponsortoernooi

In september organiseren we een sponsortoernooi speciaal voor onze ‘vrienden van de club’. We zijn enorm blij met de bijdrage van onze vrienden. Met het sponsorgeld kunnen we o.a. activiteiten ondernemen in het onderhoud van onze club. Dit toernooi is een besloten toernooi exclusief voor de ‘Vrienden van TC Voordaan’. Tevens hebben we het sponsorcontract uitgebreid met een extra item voor de sponsoren. Sponsoren mogen gedurende het betreffende tennisseizoen 5x een introducee(s) uitnodigen om op onze baan te komen tennissen voor een enkel of een dubbel.

 

Onderhoud tennispark  

Onder aanvoering van Robert Smits hebben vier leden de armen ineengeslagen en gaan op structurele wijze het baanonderhoud van onze club op zich nemen. We zijn hier enorm blij mee! En het resultaat mag er zijn het park ligt er dit seizoen mooi bij, ook zijn het muurtje aangepakt en de heg op de banen 3+4. Dit laatste ism Edward Copijn. Net als in voorgaande jaren zullen onze clubhelden wanneer dit nodig is een beroep doen op alle leden om een avond te komen helpen. Wij willen jullie bij voorbaat vragen om hier gehoor aan te geven. Dit helpt het team van Robert enorm!

Tennissen op baan 3 + 4 een succes!

Aan het begin van het seizoen hebben we de regel ingesteld dat de banen 3 + 4 eerst bespeeld moeten worden als deze vrij zijn en om de banen in cirkelvorm te slepen en de sleepnetten op te hangen. Deze regels kwamen hier een daar wat betuttelend over, maar zijn in het leven geroepen omdat bij de inspectie van de banen aan het begin van het seizoen duidelijk werd dat de kwaliteit van de banen 3 + 4 dusdanig achteruitging, dat een vervroegd grootonderhoud op de loer lag. In onze financiële planning is daar natuurlijk geen rekening meegehouden, dit zou een financiële strop betekenen voor de club.

Gelukkig hebben alle leden goed gehoor gegeven aan onze oproep en worden de banen goed bespeeld en in cirkelvorm gesleept. Super fijn, blijf hier vooral mee doorgaan!

Tennislessen

De zomervakantie is inmiddels in volle gang en de zomerstop voor de lessen is ook begonnen. Op maandag 27 augustus starten de lessen weer. Namens Rik een hele fijne vakantie!

Vrienden van TC Voordaan

Afgelopen jaar hebben we een oproep gedaan voor het sponsoren van onze tennisclub in de vorm van ‘vrienden van TC Voordaan’. Daar hebben 5 enthousiaste ondernemers op gereageerd! Daar zijn we heel blij mee.

Naast deze 5 enthousiaste ondernemers zijn we op zoek naar nog meer vrienden van TC Voordaan. De sponsoring stelt ons in staat om onze tennisclub goed te onderhouden. Wil je ook een vriend worden van TC Voordaan voor EUR 100,- per jaar, we verwelkomen je graag! Klik hier voor meer informatie en het sponsorformulier.

 

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

/

Adres

Lindenlaan 64
3737 RD Groenekan