Competitie

Competitie 2017

 

Inschrijven Voorjaarscompetitie

Teams kunnen zich weer inschrijven voor de Voorjaarscompetitie tot uiterlijk vrijdag 9 december 2016

Elk team moet beschikken over het vereiste minimum aantal basisspelers (4), maar liever 1 of 2 meer. Als je meer personen hebt kan je eventueel rouleren of een keer afzeggen i.v.m. ziekte of vakantie. Als je jezelf hebt opgegeven dien je ervoor te zorgen dat je alle 7 competitiedagen aanwezig bent, of voor vervanging binnen je team zorgt. Als je met een team mee wilt gaan doen in één van de competities, schrijf je dan in. Te laat ingeschreven teams kunnen helaas niet meer bij de Tennisbond aangemeld worden. 

Iedere competitiespeler moet een eigen inschrijvingsformulier inleveren, zodat de relevante informatie van iedere deelnemer bekend is. Inschrijven kan door bijgevoegd formulier te mailen naar competitie@tcvoordaan.nl of door het in de bus bij Marianne Gresnigt, Versteeglaan 38.

Verder is iedere competitiespeler een competitiebijdrage verschuldigd aan de club.

 

Competitie Nieuwe Stijl

Dit voorjaar introduceert de KNLTB Competitie Nieuwe Stijl. Met Competitie Nieuwe Stijl wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van tennissers aan een meer compacte en beter planbare competitiedag. Hiervoor worden drie nieuwe aanvullende competitievormen geïntroduceerd; 8 & 9 competitie, Zomeravondcompetitie en Onder35 competitie.

Tevens wordt de mogelijkheid geboden om de regels te versoepelen met onder andere compact spelen. Dit laatste houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. Bij een beslissende wedstrijdbreak wordt gespeeld t/m 10 punten met 2 punten verschil). In de praktijk betekent dit een verkorting van de speeltijd met gemiddeld 15 minuten. Vraag bij aanvang van de competitie of de ontvangende club gebruikt maakt van compact spelen.

 

Jeugdcompetitie

Ook de jeugdige tennisspelers kunnen een competitie team samenstellen. Hiervoor zijn net als bij de senioren competitie 4/5 andere clubleden nodig. Meld je als team aan voor één van de competities!!

Formulieren voorjaarscompetitie 2017:

inschrijfformulier     competitieaanbod landelijk     competitieaanbod Utrecht     Competitiedata      Toelichting competitie 2017