Status metamorfose

De metamorfose….

De metamorfose van het clubhuis is inmiddels in volle gang. We hebben een klusschema samengesteld van de verschillende acties  die de komenden weken opgepakt worden voor de realisatie van het nieuwe clubhuis; banken timmeren, schilderen, vloeren leggen etc. Graag willen we alle leden vragen deze kluslijst door te nemen en te kijken waar jij een bijdrage kunt leveren zodat we bij aanvang van het nieuwe seizoen een nieuw en vooral gezellig clubhuis hebben waar alle leden de komende jaren gezellig met elkaar kunnen borrelen na een leuke pot tennis!

De inrichting en de vorderingen…

Voorafgaand aan de verbouwing is een kleine commissie samengesteld die gekeken heeft naar o.a. een optimale indeling van de ruimte, sfeer en functie van het clubhuis. Daarbij spelen elementen als verbinden, gezelligheid en de bosrijke omgeving van de club een belangrijke rol zonder daarbij de praktische werkbaarheid en functie van de ruimte uit het oog te verliezen. Verschillende moodboards zijn over tafel gegaan om de sfeer te bepalen, meerdere schetsen zijn gemaakt voor een optimale inrichting die functioneel, gezellig en tijdloos is en waar ook de jongste leden van de club zich thuis voelen.

De nieuwe inrichting van het clubhuis gaat er als volgt uitzien (aan de rechterzijde bevinden zich de kleedkamers):

Op de vloer van het clubhuis komt een rand van de oude vloer terug om inloop van gravel te voorkomen. Het deel waar de bar en het zitgedeelte komt, wordt een PVC vloer houtlook gelegd. Deze vloer is uitermate geschikt voor sportclubs. Als bar hebben we gekozen voor een ‘bareiland’ voor een sfeervolle en gezellig zit. Op deze wijze hebben mensen het meest contact met elkaar en zit men niet op een rijtje ;-). Deze opzet van ‘bareiland’ biedt ons ook de mogelijkheid om de achterwand waar de barkasten geplaatst worden optimaal te benutten.

Tussen de openslaande deuren worden uitklapbare tafelblaadjes geplaatst, die als het nodig is uitgeklapt kunnen worden. Het zitgedeelte bestaat uit verschillende loungebanken die apart van elkaar gebruikt kunnen worden. Dit maakt de zithoek flexibel in gebruik. De opstelling van de zithoek zoals we die gekozen hebben, biedt de mogelijkheid om uit verschillende hoekjes te kiezen om gezellig met elkaar te zitten. Tussen de bar en het zitgedeelte creëren we een plekje voor de jongste leden onder ons. Zoals deze nu ingetekend is, is het een lange tekentafel die in de afscheidingswand van zitgedeelte valt. Gedurende de bouw kijken we in hoeverre deze plek optimaal is of dat de kinderen een gezellig plekje krijgen meer in de hoek. De afscheidingswand tussen de bar en het zitgedeelte blijft laag en wordt aan de bovenzijde gevuld met leuke planten. 

Tegen de muur van de kleedkamers wordt een ondiepe tv-kast geplaatst. Hier kunnen leden bijvoorbeeld belangrijke tennis- of voetbalwedstrijden met elkaar kijken. In het zitgedeelte is de mogelijkheid van een eventuele kachel ingetekend.  

Ook de terrasindeling wordt dit seizoen aangepakt. Ook daar hebben we al plannen voor gemaakt. Echter de inrichting van ons clubhuis heeft nu voorrang. Zodra deze gerealiseerd is, pakken we door voor het terras.

 

De laatste loodjes

Afgelopen week, woensdag (17/7) en donderdag (18/7), zijn we begonnen met de laatste verfklussen in het clubhuis; o.a. de radiator, deur dames kleedkamer, onderkant bar, buitendeuren en -kozijnen, voordeur clubhuis, binnenkant buitendeuren en schoolbordwand zijn voorzien van een eerste en soms al tweede verflaag. Het was een hele klus, maar met de hulp van leden die zijn komen helpen, hebben we het voor elkaar gekregen. Wim Arnold Bik was toch wel de klusheld deze week, hij is woensdagavond op de club blijven tukken omdat de buitendeuren nog nat van de verf waren. Robert Smits is in alle vroegte de volgende dag komen helpen om de deuren weer terug te plaatsen. Super bedankt daarvoor! Dit weekend is de lamp boven de bar gemonteerd en daarmee is de metamorfose van het clubhuis bijna af. Komende week gaat er op enkele plaatsen nog een tweede laag verf op en dan is het clubhuis qua verf helemaal klaar. De bar wordt komende week ook afgerond, Barbara Hendriksen is druk in de weer met het naaien van de lounge kussens voor de banken, nu alleen nog de nodige aankleding voor het clubhuis en dan is de metamorfose definitief af. Wat wordt het mooi!

 

Beetje buiten, beetje binnen….het behangen is begonnen vrijdag 13 april

Vandaag ook een aardig klusje; houten platen bevestigen en dan behangen! Een mooie behangfoto om buiten een beetje binnen te halen. Alles begint langzamerhand samen te vallen, het wordt steeds mooier!

Nog even alle deuren, kozijnen en muren bijwerken….en natuurlijk de loungebanken!

De vloer ligt er nu prachtig bij…. een mooi moment om de deuren en kozijnen in de verf te zetten. En als we dan toch bezig zijn lopen we ook nog even de muren na. De loungebanken krijgen ook een mooie laag en de koelkast wordt gesteld…Het wordt steeds gezelliger!

De vloer is af! en hoe mooi…. maandag 8 april

De afgelopen week zijn we bezig geweest met het leggen van de vloer. Met als kroontje op het werk de voeg. Wat een klus maar wat is het mooi geworden! En tussen door gewoon stug door met het schuren van de banken en deuren 😉

Het verven is begonnen ….. 

Afgelopen dagen zijn we aan het verven geslagen; schuren, schoonmaken en verven maar …. om op woensdag 03 april met de vloer te kunnen beginnen!

Het begin van de nieuwe vloer…. zaterdag 30 maart

Dit weekend is de start gemaakt voor onze nieuwe vloer. Een klusje onder tijdsdruk in 30 minuten 55m2 egaliseren; vier specie-emmers op een rij en mengen maar….poef….maar het is gelukt! Zondag en maandag verven en vanaf woensdag de tegels leggen. Het wordt steeds mooier!

 

De vorderingen van donderdag 28 en vrijdag 29 maart

De vorderingen in weekend 22- 23 maart

Dit weekend stond in het teken van het nog verder leegmaken van het clubhuis, gaatjes vullen in de muren en timmeren van loungebanken. Het resultaat mag er wezen! Boudewijn is verantwoordelijk voor het ontwerp van de loungebanken en de begeleiding van het timmerwerk, waar we enorm blij mee zijn! En natuurlijk ook dank aan alle vrijwillegers die zijn komen klussen! Echt super!

De vorderingen in weekend 9 & 10 maart…..

Het clubhuis is inmiddels helemaal leeggemaakt en de eerste bankdelen zijn gemaakt! Boudewijn, Matthijs, Remco, Frank, Barbara, Jeroen, Barbara, Bob-Jan, Maarten, Jannie, Wim, Gijsbert, Robert, Justine, Caroline, Robbert, Madelon, Mirjam, Marcel, Debby, Evie en Machteld dank voor jullie inzet! Super mooie start voor ons nieuwe clubhuis!