Nieuws

Nieuws

 

01 oktober Clubkampioenschappen

Dit weekend hebben we de jaarlijkse clubkampioenschappen afgesloten met spannende wedstrijden en een gezellige borrel. Het toernooi is net als vorig jaar weer super georganiseerd door Jurrie Groenendijk. Met dit jaar de extra uitdaging van de vele plensbuien die voorspeld waren. Door het toch wel onstuimige herfstweer hebben we besloten om onze clubkampioenschappen komend seizoen in de zomer te gaan organiseren.

Dit jaar werden er alleen dubbels gespeeld in de categorieën recreatief en competitief. Vooral de laatste categorie is populair op onze club en bracht mooie en spannende wedstrijden met zich mee. De spelers hebben zich kranig door het herfstweer getennist met het uiteindelijke resultaat van onderstaande kampioenen. Van harte gefeliciteerd!

 

19 juli Het muurtje is af!

Het muurtje is klaar voor vele uren tennispret! Vanaf vandaag mag het muurtje bespeeld én natuurlijk ook bewonderd worden! Het is echt een super mooi muurtje geworden waar we heel erg trots op zijn. Totie Cronie heeft van ons muurtje een waar kunstwerk vol avontuur gemaakt waar onze jongste jeugd met nog meer plezier hun slag kunnen oefenen.

Totie heel erg bedankt! Wat is het mooi geworden!

14 juli Het muurtje wordt een waar kunstwerk!

Aan het begin van deze week berichtte we al over de start van het ‘opleuken’ van ons muurtje. Maar de term ‘opleuken’ doet het werk van Totie Cronie enorm tekort. Inmiddels verrijst er een waar kunstwerk op ons tennismuurtje! Hoe cool voor de kinderen om deze muur te ontdekken en lekker tegen te spelen. Ik denk dat het binnenkort zomaar heeeeel druk gaat worden bij dit muurtje. Maar nog even geduld… en weet je, in het echt zijn de kleuren nog sprankelender dan op deze foto’s. Kom snel een kijkje nemen!

 

 

11 Juli Wordt het mooi of wordt het mooi!

Komende weken is Totie Cronie druk in de weer met het beschilderen van ons muurtje. Het eens zo saai ogende muurtje wordt omgetoverd tot een avontuurlijke jungle beleving voor onze jongste leden. Oefenen tegen het muurtje is nog nooit zo leuk geweest… maar we moeten nog even geduld hebben… Work in Progress… wordt vervolgd…

Meer over Totie Cronie en haar werk

 

 

2022

18 september Finaledag clubkampioenschappen

Afgelopen 10 dagen is er hard gestreden op onze club. (Mix)dubbels gingen de strijd met elkaar aan. Hoe verder de week vorderde hoe spannender de potten werden met een hoogtepunt op de finale dag. Waarbij het voor zowel de DD en HD competitief tot het einde toe spannend bleef. Met het mooie nazomerse weer was het enorm boffen en was het prettig aanmoedigen voor de toeschouwers. Een sportieve week met een gezellige clubborrel op de zaterdag. De organisatie was volledig in handen van Yvette Prins en Jurrie Groenendijk die een mooi toernooi hebben neergezet voor de komende jaren en zelf ook in de prijzen vielen tijdens de finale. Kortom een geslaagde week! Nog even de finalisten op een rij, de Heren enkel mis helaas, door afwezigheid, in dit rijtje maar is geworden Maurits Jongens.

26 april Koninklijke onderscheiding voor Joop Plantenga!

Vandaag was een hele mooie en bijzondere dag voor ons erelid Joop Plantenga.  Joop heeft vandaag uit handen van burgemeester Potters en loco-burgermeester Bakker Smit een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen met de titel ‘Lid in de orde van Oranje-Nassau’. Het feestelijke moment vond plaats op Gemeentehuis De Bilt.

Joop kwam in aanmerking voor deze Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor onze tennisclub. Hij bekleedt al 35 jaar een bestuursfunctie van penningmeester en is hoofd ledenadministratie. Door zijn nauwkeurigheid en financiële beleid zijn wij al jaren een gezonde club. Joop verzorgt én bezorgt hij jaarlijks persoonlijk de handgeschreven facturen aan alle leden van onze club. Daarnaast verzorgt Joop wekelijks, samen met een vaste club van leden onder leiding van Robert Smits, het onderhoud van onze club. Waardoor onze club er altijd zo mooi en onderhouden bijligt.

Helaas kon door corona het feestelijke moment niet in groten getale gevierd worden. Wat normaliter zeker het geval zou zijn geweest. Maar dat deed niets af aan dit feestelijke moment. Na het in ontvangst nemen van de onderscheiding werd Joop opgewacht door een klein afvaardiging volgens het voorgeschreven corona protocol.

Als Tennisclub Voordaan zijn we Joop enorm erkentelijk voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid. Het bestuur heeft daarom namens alle leden van Tennisclub Voordaan het clubterras officieel omgedoopt tot het ‘Joop Plantenga Plein’. Nu maar hopen dat we gauw samen van het ‘Joop Plantenga Plein’ mogen genieten tijdens en na een mooie pot tennis.

Namens het Bestuur en alle leden van TC Voordaan:

Beste Joop van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding!

Zie ook De Biltsche Courant en speciale editie van de Staatscourant (blz.18)

08 maart De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Er wordt hard gewerkt om de banen zo snel mogelijk weer speelklaar te krijgen. Hoeveel ballen denk jij dat er uit de heg komen…

2021

20-24 juli jaarlijkse tenniskamp een succes!

Inmiddels uitgegroeid tot een sportieve traditie, ons tenniskamp. In de eerste week van de zomervakantie organiseren we een tenniskamp voor jeugd t/m 12 jaar. Dit jaar was het even spannend of het kamp doorging in verband met de COVID-19 maatregelen maar begin juni kregen we groen licht. Boven alle verwachtingen kregen we dit jaar een recordaantal deelnemers van 34 kinderen.

Vier dagen gingen de kinderen sportief aan de slag. De ochtend stond in het teken van tennis. Alle vier de banen werden gebruikt. De kinderen gingen onder begeleiding van Rik van Savooyen (Tennisschool Baarn) en vier ondersteuners, aan de slag met leuke oefeningen om hun bal- en slagvaardigheid te verbeteren. Na een uitgebreide lunch ging de hele groep het naastgelegen bos Voordaan in om allemaal leuke activiteiten te ondernemen waaronder leven stratego, vlaggenvangst en natuurlijk hutten bouwen! En aan het einde van de week werd het kamp feestelijk afgesloten met een gezellige middag Oud Valkenveen. Kortom een sportieve en succesvolle week!

Volgend jaar gaan we het kamp iets anders opzetten. Nu steeds meer jeugdleden jaarlijks tennislessen volgt, merkten we dit niveauverschil duidelijk terug tijdens het kamp waar ook kinderen aan deelnemen met weinig tot geen ervaring. De dagindeling blijft hetzelfde maar we gaan meer onderscheid maken in leeftijd én tenniservaring. Zodat iedere deelnemer kan groeien op zijn of haar eigen niveau. Een leuke uitdaging voor volgend jaar waar we nu al naar uitkijken!

 

01 juli het terras mag weer open!

 24 juni

 

09 april We mogen helaas ons tennispark nog niet betreden maar ons onderhoudsteam werkt met gepaste afstand aan het onderhoud van ons Park. Zo zijn er ook al de eerste maatregelen getroffen voor een eventuele nieuwe plaag van de eikprocessierups. Enkele van de decoratieve vogelhuisjes zijn daar voor gebruikt. Op strategische plekken in de bomen om onze banen zijn vogelhuisjes geplaatst geschikt voor kool- en pimpelmezen. Zij zijn een van de natuurlijke vijanden van de eikprocessierups en voeren hun jongen er graag mee. Mocht je nog een vogelhuisje hebben staan die nog geen plek gekregen heeft dan is deze natuurlijk van harte welkom op onze decoratieve muur 😉

 

2 april Ondanks de verplichte tijdelijke sluiting van het tennispark zit het onderhoudsteam niet stil. Vandaag zijn alle banen en omgeving onder handen genomen en is het park gereed voor het seizoen. Super bedankt! Nu hopen op een spoedig startsignaal……

 

29 januari Het nieuwe seizoen komt er aan en de nodige voorbereidingen worden getroffen. Vandaag de heg….

 

11 januari Een gezellige start van het nieuwe jaar. De jaarlijkse Après-ski borrel!

 

27 november De netten van baan 3 + 4 zijn verwijderd. Zolang het weer het toelaat (vrieskou) kan er op de banen 1 + 2 gespeeld worden.

01 november De najaarscompetitie is inmiddels ten einde met ook nu weer een kampioen. Het vrijdagavond damesteam is eerste geworden in hun poule en daarmee kampioen. Het vrijdagavond herenteam is derde geworden en het vrijdagavond gemengdteam is laatste geworden van hun poule. Vrijdagavond damesteam van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!

26 september We zijn halverwege de najaarscompetitie en zowel het dames dubbelteam als het heren dubbelteam staan bovenaan! Het gemengd team heeft het zwaarder in de hogere klasse maar al onze teams zijn goed bezig. Zet hem op TC Voordaan!

16 september  We zijn enorm blij met de gevulde schoonmaakkar van Van Alem Schoonmaak! Wellicht is méér dan schoon bij ons in het clubhuis straks ook heel gewoon 😉 Met deze fijne kar gaan we zeker een heel eind komen. Van Alem Schoonmaak super bedankt! 

 

30 juli Het terras is geopend…. Tijdens het opknappen van het clubhuis, werd al snel duidelijk dat het terras ook wat zorg en gezelligheid nodig had. Op drukke tennis- of competitieavonden was ons terras niet voldoende ingericht om alle teams een gezellige zit te bieden. Via een veilingsite hebben we een mooi aantal bistrotafeltjes kunnen kopen tegen een hele scherpe prijs. De tafels hebben alleen wat liefde nodig in de vorm van schuurwerk en buitenlak en dan zijn ze klaar voor gezellige avondjes ‘aftertennis’. Met speciale dank aan Joop Plantenga en zijn tenniskornuiten en een paar kids met spierballen voor het tillen van de tafels. Proost!

 

 

21 juli we naderen de laatste klussen van de metamorfose en wat wordt het mooi. We zijn blij met het resultaat en… ook blij dat het bijna af is 😉 Voor meer metamorfose nieuws

5 juli goed nieuws! vandaag heeft de gemeente de eikenprocessierupsnesten verwijderd langs de Lindenlaan. Dit betekent dat de nesten bij baan 2,3 en 4 verwijderd zijn. Robert heeft met zijn mannen de nesten verwijderd op de plaatsen waar de gemeente niet bij kon o.a. bij het muurtje. Wij zijn enorm blij met deze actie van de gemeente en ons onderhoudsteam; Robert Smits, Nico Buur, Peter Rottier en Joop Plantenga! We kunnen weer met een opgelucht hart een bal slaan en vanaf maandag 8 juli worden ook de tennislessen weer hervat. Mocht je onverhoopt toch nog een nest in een van de bomen zien, laat het ons dan direct weten.

27 juni eikenprocessierups helaas ontkomen wij ook niet aan de plaag van de eikenprocessierups. Robert en het onderhoud team hebben de afgelopen periode al een aantal nesten verwijderd. Echter na inspectie vandaag is gebleken dat er nog steeds nesten in de bomen aanwezig zijn. Het gaat om de volgende plekken; boven het fietspaadje naar de zijingang van de club, langs baan 2 en bij baan 3. Vooralsnog hebben we als bestuur besloten de baan niet te sluiten, maar benadrukken wel het verhoogde risico dat bij een potje tennis van een uur tot anderhalf uur de kans zeer aanwezig is dat je in aanraking komt met de haartjes van de eikenprocessierups. We laten de verantwoordelijkheid van het wel/niet komen tennissen bij de leden zelf liggen. Vandaag is naar alle leden een mail gestuurd met deze mededeling en daar aan toegevoegd het communicatiedocument van het RIVM inzake eikenprocessierups, gezondheidsklachten, wat eraan te doen en hoe voorkom je problemen.

31 mei vandaag zijn alle vrijdagavondcompetitieteams kampioen geworden. Het was een spannende competitieavond, waarbij twee teams thuis speelde. Al snel werd duidelijk dat TC Voordaan binnen alle drie de competitiepoules van de vrijdagavond de overhand had. Deze overwinning is natuurlijk uitgebreid gevierd op de club met champagne! Het zaterdagherenteam had niets te vrezen op hun laatste competitiedag, zij hadden zich al verzekerd van een kampioensplek. 

De uitslagen zijn als volgt:

Vrijdagavond dames dubbelteam 35+ 3e klasse 4-0 tegen De Bongerd-Beusichem2. Zij werden met 2 punten verschil met de nr.2 kampioen

Vrijdagavond heren dubbelteam 35+ 3e klasse 3-1 tegen Van Hoogerheide1. Zij werden met 4 punten verschil met de nr.2  kampioen

Vrijdagavond gemengd dubbelteam 35+ 3e klasse 4-0 tegen Baarn3. Zij werden met 5 punten verschil met de nr.2 kampioen

Zaterdag heren 35+ 2e klasse 4-2 tegen Montfoort1. Zij werden met maar liefst 9 punten verschil met de nr.2 kampioen

 

 Helaas beschikken we niet over een foto van het vrijdagavond heren dubbelteam

 28 maart Er kan weer getennist worden! De banen liggen er weer schitterend bij, klaar voor een mooi en sportief tennisseizoen! Heel veel dank aan Robert, Nico, Peter en Joop!

 

14 januari Après-ski borrel! Glühwein, broodjes worst, vuurkorf, guur weer en vooral veel gezelligheid! Èn een spontane prijs voor de meest orginele après-ski outfit gewonnen door Evelien Cato en Boris 😉 Op een mooi, gezellig en sportief 2019!

Apresski 2019

 2019

 

08 december de winter is in volle gang, maar dat betekent niet dat Robert Smits, Nico Buur, Peter Rottier en Joop Plantenga stilzitten. Het onderhoud aan het park gaat gewoon door en dit keer is het grindpad aangepakt. Wat een plaatje!

 

04 november de najaarscompetitie sluiten we dit jaar af met een kampioen! Het vrijdagavondteam gemengd 35+ derde klasse is 1e geworden van hun poule. Op één gelijkspel na alle wedstrijden gewonnen, wat een prestatie! Janny, Kees, Sandy, John, Mandy, Gerard, Martin en Remco van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

 

 

14 oktober hebben we het seizoen sportief afgesloten met het jaarslijkse herfsttoernooi. De volwassenen speelden mixed dubbels en voor de kinderen waren er verschillende tennisonderdelen georganiseerd. Met een heerlijk najaarszonnetje en een borrel ter afsluiting mochten Bart Jan en Desiree zich de winnaars van dit jaar noemen! Gefeliciteerd! 

 24 juli vorige week werd het jaarlijkse tenniskamp georganiseerd onder leiding van Rik samen met Micky en Marijke voor ondersteunende begeleiding. 16 kinderen hadden zich ingeschreven in de leeftijd 6 t/m 12 jaar. De ochtend stond in het teken van tennis en in de middag na de lunch werden er allemaal leuke activiteiten ondernomen in het bos. Met uitzondering van de vrijdagmiddag toen werd het kamp succesvol afgesloten in Oud Valkeveen. Wat een super week!

 

23 juni één keer per jaar staat de club op z’n kop tijdens het midzomernachttoernooi. Met dit keer het thema ‘Wimbledon Pop Up’ met een vleugje matchfixing. Iedereen gekleed in Wimbledon white en natuurlijk aardbeien met slagroom en champagne! De opkomst was groot, de onderdelen divers maar o zo Britisch. Winnaars van de avond waren Bart Jan van Hienen & Suzanne van der Raaij. Zij stonden in de finale tegen Martijn Lauxtermann & Eric Schiffer met natuurlijk authentieke houten rackets zoals het heurt. Een super gezellige avond waar je gewoon bij moet zijn!

 

17 juni werd de finale gehouden van de AMU Voorjaar 2018. Een mooie opkomst van 16 deelnemers maakte het een geslaagde en gezellige ochtend. Er werden 5 rondes gespeeld met een spannend eindresultaat waarbij zowel Jeroen Persoons als Reinbert Zwetselaar eindigde met een score van 8. Na het tellen van het totaal aantal behaalde games moest Jeroen, de winnaar van AMU Najaar, de wisselbeker afstaan aan Reinbert, de winnaar van AMU Voorjaar 2018! Reinbert van harte gefeliciteerd! De aanmoedigingsprijs ging naar Mathieu Jonker.

 

 

 

Archief