Corona richtlijnen

CORONA RICHTLIJNEN

Dinsdag 18 mei 2021

Vanaf morgen, woensdag 19 mei, mogen ook de terrassen van sportcomplexen weer open. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:

Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).

Naast de verplichte reservering ligt er in het clubhuis (op de bar) een Verplichte Vragenlijst Corona Gezondheidscheck die getekend moet worden door iedereen die gebruik wilt maken van het terras na een potje tennis of les. Heb je met z’n vieren gedubbeld en jullie willen met z’n vieren nog wat drinken. Dan moeten alle vier de spelers apart deze vragenlijst invullen en ondertekenen. Alleen wanneer je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag je gebruik maken van het terras. In alle andere gevallen mag dit helaas niet.

Wij hopen op jullie begrip en medewerking om deze verplichte corona procedure te laten werken. Klik hier voor meer informatie. Maar we willen vooral iedereen weer gezellige momenten wensen op ons ‘Joop Plantengaplein’ na een potje tennis!

 

Dinsdag 22 april 2021

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat de voorgenomen versoepelingen per 28 april door kunnen gaan. Dit betekent dat de avondklok vervalt en het tennis buiten vanaf woensdag 28 april ook na 22uur kan. 

Terrassen mogen onder voorwaarden open. Helaas zijn de terrassen bij sportaccomodaties uitgesloten van de heropening per 28 april.  Dit betekent dat wij na woensdag 28 april nog geen gebruik mogen maken van ons clubhuis en terras. 

Het uitgebreide bericht over de eerste stap in de heropening vind je op de website van rijksoverheid.

Dinsdag 23 februari

Vandaag heeft het kabinet een versoepeling aangekondigd in sporten voor jong volwassenen tot 27 jaar. Zie voor meer informatie de site van de KNLTB

 

Dinsdag 13 oktober

In onderstaande infographic staan alle richtlijnen nog eens kort en bondig op een rij. Voor meer informatie verwijzen we naar de site van de KNLTB.

 

 

Maandag 11 mei

Vanaf nu verplicht een baan online te reserveren! Kom niet op de bonnefooi naar de club!

Vanaf maandag 11 mei mogen de senioren weer gaan tennissen. Wij hanteren de richtlijnen van de KNLTB, mocht je hierover vragen hebben, verwijzen we je eerst naar de FAQ van de KNLTB. Meld jezelf aan bij KNLTB Club App.

Om iedereen evenveel kans te geven om te tennissen hebben we een aantal regels opgesteld:

 • Tennissen mag alleen als je les hebt of vooraf een baan gereserveerd hebt. Je kunt een baan alleen reserveren via de KNLTB Club app, dit is verplicht.
 • Dubbelen mag tot 1 juni sowieso niet, tenzij 2 mensen uit 1 huishouden, tegen 2 andere mensen uit 1 huishouden spelen
 • Er hoeft geen toezichthouder te zijn bij senioren. Er dient wel een toezichthouder te zijn bij de jeugd (Rik)
 • Een tijdslot bestaat uit 45 minuten tennissen, 5 minuten vegen en dan 10 minuten een lege baan, zodat de volgende spelers veilig aan hun tijdslot kunnen beginnen.
 • Je mag max. 3x per week een baan reserveren. Mocht na jouw tijdslot geen digitale reservering op jouw baan staan. Dan kun je doorspelen. Check dit altijd even aan het einde van jouw eigen tijdslot (dus na 45 minuten tennissen).
 • Je kunt tot uiterlijk 30 minuten voor aanvang een baan reserveren
 • Je kunt steeds 2 weken vooruit een baan reserveren
 • Clubhuis blijft gesloten, enkel voor het activeren van de baanverlichting mag het clubhuis bij hoge uitzondering door 1 persoon betreden worden. Zorg ervoor dat je de verlichting na het spelen ook weer uitdoet, tenzij er mensen na jou komen tennissen. Spreek dan met die betreffende personen af dat zij hiervoor zorgdragen.

Instructie installeren & inloggen KNLTB Club app

Ik ondervind problemen bij het inloggen in de KNLTB Club app

Ik ondervind problemen bij het versturen van mijn wachtwoord in de KNLTB Club app

 

 

Dinsdag 21 april

Op dinsdag 21 april hebben de sportverenigingen tijdens de persconferentie van de overheid toestemming gekregen om te gaan starten met de jeugdtrainingen. Dit geldt dus enkel voor de jeugdtraining, voor de rest blijft de club gesloten voor leden. Dit betekent voor onze club dat Rik vanaf maandag 04 mei gaat starten met alleen de jeugdtraining, deze zijn gepland op de maandag- en dinsdagmiddag. Op onze club heeft zich voor dit seizoen alleen jeugd t/m 12 jaar ingeschreven voor tennislessen. Voor hen geldt niet de ‘1,5m afstand’-regel tijdens de training.

Belangrijk: jeugdleden die zich niet hebben opgegeven voor tennislessen hebben geen toegang tot het tennispark. Voor hen gelden dezelfde ‘corona’-restricties als voor de overige leden.

Belangrijke beperkingen die vanuit de gemeente gecommuniceerd zijn aan ons: 

 • kleedkamers en douches blijven dicht.
 • kantine blijft dicht
 • geen ouders langs de lijn of in de kantine, zij moeten de 1,5 meter afstand in acht nemen
 • alleen georganiseerde trainingen of door de club georganiseerde onderlinge wedstrijdjes die onder begeleiding staan, zijn toegestaan

Wij hebben als club de volgende aanvullende regels opgesteld voor de jeugd die naar de tennislessen komt:

 • het tennispark is op de maandag- en dinsdagmiddag alleen toegankelijk via de hoofdingang.
 • jeugdleden mogen het tennispark pas betreden op het moment dat hun les aanvangt.
 • ouders mogen het tennispark niet betreden. Dit betekent dat zij afscheid nemen bij de hoofdingang
 • wij verzoeken tevens om voor aanvang én na het beëindigen van de lessen niet samen te scholen bij de hoofdingang en de 1,5 meter regel in acht te nemen. Kom max. 5 minuten voor aanvang naar de les.
 • wij kunnen helaas niet aan de eventuele wens van ouders tegemoetkomen om toch bij de les aanwezig te zijn, met de inachtneming van de 1,5 meter regel. De overheid is hierin zeer stellig, geen ouders langs de lijn.
 • jeugdleden die tennislessen volgen mogen alleen het tennispark betreden als zijn tennisles hebben. Buiten de tennislessen hebben ook zij geentoegang tot het tennispark.

Wij zijn blij dat onze jeugdlessen kunnen gaan aanvangen. Wij gaan er vanuit dat alle leden begrip hebben voor de maatregelen die de overheid in deze genomen heeft.

Tevens willen wij nogmaals benadrukken dat ondanks dat de netten op de banen 1 + 2 straks weer opgehangen zijn, ons tennispark helaas voor overige leden en jeugdleden, die zich niet hebben opgegeven voor tennislessen, tot nader order niet toegankelijk is.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur