Tennislessen 2020

De zomervakantie voor Regio Midden is voorbij, dit betekent dat vanaf maandag 31 augustus de tennislessen weer starten.


Beste leden, 

Op dinsdag 21 april hebben de sportverenigingen tijdens de persconferentie van de overheid toestemming gekregen om te gaan starten met de jeugdtrainingen. Dit geldt dus enkel voor de jeugdtraining, voor de rest blijft de club gesloten voor leden. Dit betekent voor onze club dat Rik vanaf maandag 04 mei gaat starten met alleen de jeugdtraining, deze zijn gepland op de maandag- en dinsdagmiddag. Op onze club heeft zich voor dit seizoen alleen jeugd t/m 12 jaar ingeschreven voor tennislessen. Voor hen geldt niet de ‘1,5m afstand’-regel tijdens de training.

Belangrijk: jeugdleden die zich niet hebben opgegeven voor tennislessen hebben geen toegang tot het tennispark. Voor hen gelden dezelfde ‘corona’-restricties als voor de overige leden.

Belangrijke beperkingen die vanuit de gemeente gecommuniceerd zijn aan ons: 

  • kleedkamers en douches blijven dicht. 
  • kantine blijft dicht
  • geen ouders langs de lijn of in de kantine, zij moeten de 1,5 meter afstand in acht nemen
  • alleen georganiseerde trainingen of door de club georganiseerde onderlinge wedstrijdjes die onder begeleiding staan, zijn  toegestaan

Wij hebben als club de volgende aanvullende regels opgesteld voor de jeugd die naar de tennislessen komt:

  • het tennispark is op de maandag- en dinsdagmiddag alleen toegankelijk via de hoofdingang.
  • jeugdleden mogen het tennispark pas betreden op het moment dat hun les aanvangt.
  • ouders mogen het tennispark niet betreden. Dit betekent dat zij afscheid nemen bij de hoofdingang
  • wij verzoeken tevens om voor aanvang én na het beëindigen van de lessen niet samen te scholen bij de hoofdingang en de 1,5 meter regel in acht te nemen. Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les.
  • wij kunnen helaas niet aan de eventuele wens van ouders tegemoetkomen om toch bij de les aanwezig te zijn, met de inachtneming van de 1,5 meter regel. De overheid is hierin zeer stellig, geen ouders langs de lijn.
  • jeugdleden die tennislessen volgen mogen alleen het tennispark betreden als zijn tennisles hebben. Buiten de tennislessen hebben ook zij geentoegang tot het tennispark.

Wij zijn blij dat onze jeugdlessen kunnen gaan aanvangen. Wij gaan er vanuit dat alle leden begrip hebben voor de maatregelen die de overheid in deze genomen heeft.

Tevens willen wij nogmaals benadrukken dat ondanks dat de netten op de banen 1 + 2 straks weer opgehangen zijn, ons tennispark helaas voor overige leden en jeugdleden, die zich niet hebben opgegeven voor tennislessen, tot nader order niet toegankelijk is.


Met vriendelijke groet,


Namens het bestuur

 

Voor vragen over onze tennislessen kun je terecht bij Caroline van Barneveld via jeugdentraining@tcvoordaan.nl. 

Algemene_Voorwaarden.pdf

Overzicht lesweken 2020

 

 Tennisschool Baarn 

Op onze club verzorgt Rik van Savooyen met zijn tennisschool Baarn de tennislessen. Rik van Savooyen is sinds 1996 gediplomeerd tennisleraar en tenniskidstrainer. Naast het geven van privélessen, heeft Rik ruim 12 jaar als jeugdtrainer gewerkt bij BTV de Geeren. Inmiddels geeft Rik tennislessen vanuit zijn eigen tennisschool 'Tennisschool Baarn'. Rik geeft les voor beginners, gevorderden, jong of oud elk niveau zijn lessen mogelijk in groepsverband of privé

De lessen (15 stuks) worden tijdens het tennisseizoen op de maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond gegeven voor volwassenen. Jeugdlessen vinden plaats op de maandagmiddag, tevens wordt gekeken naar een tweede middag in de week. Wil je lessen gaan volgen geef je op via het lesformulier, dit kan bij aanvang van het nieuwe seizoen. Dit formulier verschijnt aan het begin van elks seizoen onder aan deze site. In dit formulier kun je aangeven met wie je de lessen wilt gaan volgen. Wanneer je nog geen medespelers hebt voor een les is dit geen probleem dan kijken we of er combinaties gemaakt kunnen worden. Tevens kun je aangeven wat je voorkeur is qua dag en tijd. We willen hierbij opmerken dat we zoveel mogelijk rekening houden met deze voorkeuren maar dat er geen rechten aan ontleend kunnen worden. Ook voorgaande jaren geven geen recht op een specifieke dag of tijdstip.

N.B. Leden die gebruik maken van de tennislessen kunnen, wanneer zij verhinderd zijn voor een tennisles, alleen een ander lid van TC Voordaan laten optreden als invaller. Niet-leden mogen dus niet invallen voor leden. Degene die invalt voor een ander lid van TC Voordaan dient bij aanvang van de les zijn/haar ledenpas aan de betreffende tennisleraar te laten zien. Wanneer degene die invalt dit niet kan overhandigen, kan er niet ingevallen worden. 

 

Jeugdtraining

De jeugdtraining is ingedeeld in vier leeftijdscategorieën met elk een eigen trainingsplan. Om tennis onder de knie te krijgen en er echt lol aan te beleven is het wenselijk dat kinderen ook buiten de training regelmatig tennissen. Kinderen kunnen zo de verschillende slagen die zij in de les leren eigen maken waardoor zij meer 'vastigheid' in hun slag krijgen en het plezier in tennis vergroot. In het trainingsplan jeugd staat per leeftijdscategorie uiteengezet wat er per week wordt behandeld in de tennisles en wat het uiteindelijke einddoel is.

De jeugdlessen worden gegeven op de maandagmiddag. Bij de indeling van de lessen wordt dit jaar ook gekeken of er een tweede middag jeugdlessen wordt gepland. Geef daarom op het inschrijfformulier ook aan op welke dagen uw kind kan lessen. 

 

Tarief tennislessen 2020 

Tarieven voor groepsles volwassenen is EUR 42,- per les. Maximale groepsgrootte is 6 personen. Het jeugdtarief is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.