Competitie 2021

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is gesloten. Voor vragen over de competitie kun je terecht bij Justine Gonggrijp via competitie@tcvoordaan.nl. 

 

Voorjaarscompetitie 2021

Zoals jullie weten heeft de KNLTB in 2017, naast het reguliere competitie aanbod, Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd. Competitie nieuwe stijl komt tegemoet aan de wens van tennissers voor een meer compacte en beter planbare competitiedag. Hiervoor zijn nieuwe aanvullende competitievormen geïntroduceerd; 8 & 9 competitie en Zomeravondcompetitie. Voor beide competitievormen geldt compact spelen. voor meer informatie per competitievorm verwijzen we naar de links op deze pagina. 

Mochten er op een van de competitiedagen twee teams thuis spelen, dan is baan 4 gereserveerd voor vrijspelen. Spelen er meer dan twee teams thuis dan zijn alle banen gereserveerd voor de competitie.

 

Compact spelen

In de competitie wordt de mogelijkheid geboden om de regels te versoepelen met onder andere compact spelen. Dit laatste houdt in dat het Beslissende Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. Bij een beslissende wedstrijdbreak wordt gespeeld t/m 10 punten met 2 punten verschil. In de praktijk betekent dit een verkorting van de speeltijd met gemiddeld 15 minuten. Vraag bij aanvang van de competitie of de ontvangende club gebruik maakt van compact spelen.

Info 8-9 competitie